Hoofdsponsor
Co-sponsor

Nog meer Crossen


De Twentse Cross Competitie 2018 / 2019 staat al weer voor de deur. De voorbereidingen zijn al volop in gang.
 
Evaluaties zijn gedaan, sponsorgesprekken grotendeels ook weer afgerond en parcours perikelen leiden tot mooie nieuwe routes.

De grootste verandering is dat per dit seizoen de Pingelloop geen onderdeel uitmaakt van de TCC. Wij danken AVH voor hun jarenlange steun en samenwerking en zijn uiteraard benieuwd naar hun nieuwe gewijzigde plannen.
U als loper krijgt een weekje langer om te trainen want we laten ruimte in de agenda voor AVH om in het eerste weekend van november actief te zijn.
 
De opzet van 6 crossen, waarvan er 4 dienen te worden meegelopen voor het eindklassement en bij gelijke stand de laatste beslissend is, wilden we graag doortrekken. Vandaar dat wij blij zijn met het toevoegen van een nieuwe slotrace:
Race 6 zal worden georganiseerd door LAAC; de Hulsbeekcross is onderdeel van ons circuit geworden.
De Hulsbeekcross past perfect binnen de visie die wij als organisatie hebben voor de TCC: mooie, laagdrempelige echte en pure cross wedstrijden door het mooiste Twentse landschap.
Met de organisatie van het NK Cross enkele jaren geleden heeft de Hulsbeekcross zich reeds bewezen en we zijn dan ook erg blij met deze toevoeging!

Daarnaast is er op het Rutbeek extra geasfalteerd...aangezien wij als eis voor onze parcoursen neerleggen “spikes vriendelijk” en Tion niet honderden meters aan tapijt wil uitrollen zal hier een interessante andere lus worden gelopen die deels over de skiheuvel gaat.
De oudejaarscross van Sisu te Almelo heeft zijn draai wel gevonden met het parcours aan weerszijden van de Nijreesberg. In Eibergen bij de Wintercross zijn ze er helemaal klaar voor en op de Bovenberg van Av Goor is het vooral de vraag of we eens een regenloze editie gaan meemaken. Startloop voor dit jaar zal 11 november de Dinkelloop over de Zandbergen te Losser zijn van AV Iphitos.
 
Kortom: zin in een mooie set crosslopen/ natuurlopen/veldlopen/trailruns hoe je het ook wilt noemen.....als recreant/trimmer/fanatieke loper en wedstrijdatleet mag je dit eigenlijk niet missen!

Het totale programma ziet er als volgt uit:
  • Zondag 11 November 2018 – AV Iphitos: Dinkelloop
  • Zondag 25 November 2018 – AV Goor: Bovenbergloop
  • Zondag 16 December 2018 – ASV Eibergen: Wintercross
  • Zondag 31 December 2018 - AAV Sisu: Oudejaarscross
  • Zondag 06 Januari 2019 - AC Tion: Rutbeekcross
  • Zondag 20 Januari 2019 - LAAC Twente: Hulsbeekcross

 
Wij hebben er heel veel zin in dit weer voor jullie te mogen organiseren en schrijf je massaal in voor de twentse cross competitie 2018/2019.
Klik hier om direct naar de inschrijfpagina te gaan.


Meest recente nieuws