Hoofdsponsor
Co-sponsor

Switch TCC 2021 - 2022

Binnen de atletiek zijn er iedere winter Wereld- en Europese Kampioenschappen XC. XC  staat voor crosscountry ofwel “crosslopen”.
Crossen doe je op spikes of schoenen met profiel en altijd op een gaaf, lekker pittig parcours in een mooie omgeving qua natuur.
Het zijn dan wel geen wereldkampioenschappen maar bij de Switch Twentse Cross Competitie strijden we om “wie is Twents Cross Kampioen?”. Een titel die je dan een heel jaar mag koesteren.

Wil dit zeggen dat je heel erg goed moet zijn om mee te doen? Nee, uiteraard zijn de Switch Twentsche Cross competitie races voor iedereen die op zondagochtend zin heeft in een run door 1 van de mooiste stukjes Twente (en 1x Achterhoek). Losse wedstrijden meedoen mag/kan ook gewoon. De competitie bestaat uit 6 races waar je er 4 van dient te finishen wil je in het eindklassement worden opgenomen.

De organisatie kiest bewust voor echte cross parcoursen waar dus met spikes gestart kan worden. Tevens hanteren we ook de Atletiekunie leeftijdscategorieën bij de jeugd.
Hierdoor bieden we een unieke mogelijkheid om voor jong en oud laagdrempelig gezellige en mooie runs te combineren met onderlinge strijd en strijd met de natuur.

Word jij de snelste van Twente in jouw categorie of heb je gewoon zin om gave winterruns in te bouwen in je trainingsritme? Schrijf je dan NU in.

Klik hier voor de inschrijfpagina met alle informatie over inschrijven en tarieven.


Meest recente nieuws