HessenheemHessenheemIMG 7809 2
Over de TCC
Het ontstaan van de TCC

De Twentse Cross Competitie, kortweg TCC is eind jaren 80 onstaan. In deze periode was de wedstrijdkalender nog niet zo gevuld als dat deze is in de huidige tijd. Om in de behoefte van wedstrijden en competitie te voorzien is de TCC opgezet door 5 regionale verenigingen.

In de hoogtij dagen van de TCC waren er 400 lopers verdeeld over de verschillende afstanden.

Door het afhaken van enkele organiserende verenigingen en het stoppen van de drijvende krachten achter de competitie heeft de competitie een aantal jaren stil gelegen.

Een nieuw begin

In de zomermaanden van 2011 hebben AV Haaksbergen, AV Goor, AV Iphitos en ASV Eibergen de handen ineen geslagen om de TCC weer nieuw leven in te blazen. Voortbordurend op de eerdere competitie regels is er een nieuwe competitie opgezet met het idee om een aantrekkelijk programma aan te kunnen bieden voor de diverse harlopers binnen de regio.

Groei

Na een aantal succesvolle seizoenen gedraaid te hebben neemt het enthousiasme voor het lopen in de prachtige natuurgebieden toe bij de lopers en omliggende verenigingen. Om een breder programma, en een aantrekkelijkere competitie te creeeren zijn er twee nieuwe organiserende verenigingen toegetreden tot de TCC. Vanaf het seizoen 2018 zullen naast AV Goor, AV Iphitos en ASV Eibergen ook AAV Sisu, AC Tion en LAAC Twente een wedstrijd organiseren. Hiermee gaat het totaal aantal wedstrijden naar 6 en beloofd het een aantrekkelijke competitie te worden voor jong en oud.

LAAC Twente - AV Goor - ASV Eibergen - AV Iphitos - AAV Sisu - AC Tion

© 2024 Twentse Cross Competitie - Privacyverklaring