10 km. AV Goor  6270
Reglementen

Wie kan meedoen met de competitie?

De wedstrijden van de Twentse Cross Competitie staan open voor alle jeugdleden met een Atletiekunie lidmaatschap, echter de vaak gebruikelijke wedstrijdlicentie is NIET verplicht, wel dient men de Atletiekunie lidmaatschapspas te kunnen tonen bij inschrijving. Vanaf de senioren kan iedereen meedoen, met of zonder Atletiekunie lidmaatschap.

Startnummers

Voor deelnemers die in aanmerking komen voor het TCC klassement wordt gewerkt met een startnummer voor alle wedstrijden (uit te geven bij de eerste en tweede wedstrijd). De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het "beheren" van zijn of haar nummer, en dient dit bij iedere wedstrijd weer mee te brengen. De nummers worden dus niet ingenomen!

Inschrijving

Voorinschrijven voor de competitie is mogelijk.
Kosten voor hele competitie:

U9 + U10 + U12 € 18,00
U14 + U16 + U18 + VU20 € 18,00
MU20 + senioren + masters

€ 33,00

Indien u na de 1e wedstrijd alsnog besluit om deel te gaan nemen aan de Twentse Cross Competitie dan tellen de eerdere prestaties niet mee.
Voor de competitie telt dan de 1e wedstrijd niet mee, en wordt het klassement bepaald over de resterende wedstrijden. Let op: u moet aan tenmiste 4 wedstrijden deelnemen om in het klassement te komen.

Uitslagen

Op alle loopafstanden hanteert de organisatie het systeem van tijdregistratie met behulp van de IPICO chip.  Alleen de uitslag van de algemeen nummers 1-2-3 per afstand wordt bepaald door de volgorde van binnenkomst. De uitslag binnen een wedstrijdcategorie zal bepaald worden door de bruto-tijd.  
Alle uitslagen en klassementen worden op de website van de TCC gepubliceerd.
Reacties op de uitslagen kunnen tot 3 dagen na de wedstrijd per email worden doorgegeven aan de organiserende vereniging, hierna wordt de uitslag niet meer gewijzigd.

Klassement:

Om in aanmerkingen te komen voor de eindrangschikking dient men in tenminste 4 van de 6 crossen van de TCC te zijn gefinisht. Bij deelname aan meer dan 4 crossen tellen de 4 beste mee voor het eindklassement.

Het klassement werkt met punten: de nr. een 1 punt, de nr. twee 2 punten enz.

Bij eventueel gelijk eindigen in de competitie telt de volgorde van aankomst bij de laatste wedstrijd.

Categorieen

De volgende categorieen worden onderscheiden:

  • Meisjes en jongens U9 + U10 + U12
  • Meisjes en jongens U14 + U16 + U18 +U20
  • Mannen en vrouwen senioren
  • Mannen 40, mannen 50 en mannen 60
  • Vrouwen 35 en vrouwen 50
Prijzen

Voor het eindklassement worden er prijzen uitgereikt aan de nummers 1-2-3 van bovenstaande categorieen.
De prijzen voor het eindklassement worden bij de laatste wedstrijd uitgereikt.

Daarnaast kunnen er per wedstrijd prijzen verdient worden. Let wel: vanaf de senioren worden er per wedstrijd alleen aan de totaal nummers 1-2-3 per afstand (korte- of lange cross) prijzen uitgereikt. Voor het eindklassement worden wel de categorieen per afstand onderscheiden.

Let op: De prijzen worden niet na gestuurd. Heeft u een prijs gewonnen, zorg dan dat u aanwezig bent bij de prijsuitreiking of dat er iemand aanwezig is om de prijs in ontvangst te nemen.

Afmelden

Annuleren van uw inschrijving kan tot 5 dagen voor aanvang van de 1e wedstrijd.

Deelname aan losse wedstrijden

Heeft u niet de mogelijkheid om aan alle lopen van de competitie deel te nemen, dan is het ook mogelijk om een of meerder losse wedstrijden te lopen.
Let wel op: door uw deelname aan losse wedstrijden maakt u geen deel uit van de Competitie en komt u dus ook niet voor in het klassement!
Hiervoor moet u zich bij de betreffende vereniging aanmelden. 
De kosten hiervoor zijn:

U9 + U10 + U12 € 5,00
U14 + U16 + U18 + VU20 € 6,00
MU20 + senioren + masters

€ 8,00

Afgelasten wedstrijden

De organisatie heeft het recht om een wedstrijd vanwege weersomstandigheden of organisatorische redenen te annuleren. Bij het annuleren zal er door de organisatie gekeken worden naar een mogelijkheid om de cross op een ander tijdstip in te halen, blijkt dit niet mogelijk dan komt de cross te vervallen. Het uitvallen van 1 cross geeft geen recht op teruggave van inschrijfgelden.

De deelnemers dienen minimaal 30 minuten voor aanvang op het wedstrijdterrein aanwezig te zijn!

LAAC Twente - AV Goor - ASV Eibergen - AV Iphitos - AAV Sisu - AC Tion

© 2024 Twentse Cross Competitie - Privacyverklaring